*

ВРАЧАНСКИТЕ ММА БОЙЦИ ОТНОВО ДОНЕСОХА МЕДАЛИ

|

Трима Бойци на Врачанския „Боен клуб Сила„ се върнаха с медали от провелото се в „Арена Шумен“ Държавно първенство по ММА, организирано от Българска федерация по ММА. На първенството взеха участие над 160 състезателя от 17 клуба.

Врачанският клуб изведе трима свои бойци, които се представиха отлично и успяха да стигнат до финалите. Това са надеждите Цветомир Тодоров – юноши до 65кг. Николай Цветков –кадети до 49кг. и дебютантът Георги Иванов – момчета до 52кг.

Най-младата надежда на клуба Георги Иванов направи блестящ дебют в октагона, като успя да премине квалификационните срещи, премина през четвъртфинала и стигна до финалите на първенството. В първата си среща Георги отказа опонента си със събмишън, на полуфинала победи с технически нокаут, но не успя да надиграе опонента си от „Спартак„ Кърджали, който спечели финалната среща по точки. Така най-малкият състезател на „Боен клуб Сила“ се окичи със сребърен медал.

Николай Цветков, при конкуренция от 5-ма съперника в първата си среща, игра блестящо три рунда, в които надигра опонента си от „Спартак„ Кърджали и спечели срещата с 3:0 съдийски, което го предвижи към четвъртфиналите. На четвърт финала изигра 3 рунда, но не надигра опонента си от Варненския „Викинг инс“, така Николай отпадна от надпреварата и се задоволи с бронзов медал.

Цветомир Тодоров за осми пореден път стана Републикански шампион. В надпреварата за шампионската титла се изправиха един срещу друг шестима бойци. В първата среща срещу Цветомир се изправи състезател от „Локомотив“ Горна Оряховица, който беше нокаутиран от Цветомир. В полуфиналната среща врачанският боец отстрани със събмишън само за 26 секунди опонента си от Кърджали. На финала още в първия рунд заключи друг боец от Горна оряховица. Окичвайки се със златния медал, боецът на „Боен клуб Сила„ си осигури място в националния отбор на България, с който ще вземе участие на Балканско първенство, което ще се проведе през месец май в Истанбул. След което ще започне подготовка за Европейско първенство по ММА, което ще се проведе в средата на лятото в столицата на Италия –Рим.

Треньорите Асен Асенов, Ивайло Русинов и Петър Петров се справиха блестящо с подготовката на тримата бойци и отчитат представянето на момчетата като отлично. Ежедневната работа и постоянството на техните възпитаници ги кара да се чустват горди с постиженията им.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez