*

ВРАЦА ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ХОДЕНЕТО И 34-ТОТО ИЗДАНИЕ НА ПОХОД „РЕЧКА”

|
ВРАЦА ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ХОДЕНЕТО И 34-ТОТО ИЗДАНИЕ НА ПОХОД „РЕЧКА”

Община Враца и Българската асоциация спорт за всички организират на 12 октомври /събота/ за 27 пореден път отбелязване на Световния ден на ходенето. В рамките на деня ще се проведе и 34-тото издание на емблематичния за града поход-събор „Речка“.

         Спортния празник ще стартира в 08.00 ч. от паметника на загиналите във загинали във войните „Лъвчето“. Участниците в похода, ученици и любители на туризма, ще преминат 12 километров маршрут и около 11.00 ч. се очаква да пристигнат в местността „Речка”, където ги очакват спортно - туристическа щафета, крос и теглене на въже.

В похода ще се включат над 300 ученици от 1 до 12 клас, от 9 училища на територията на Община Враца. В района ще бъде разкрит подкрепителен пункт с храни и напитки.

Организаторите са предвидили томбола с награди, в която ще участват всички включили се в инициативата. Участниците в спортно - състезателните игри ще получат купи, медали и лакомства.

Целта на спортното събитие е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez