*

ВРАЦА - ДОМАКИН НА СЕМИНАР, ПОСВЕТЕН НА МЕДИАЦИЯТА

|

Община Враца бе домакин на информационен ден, посветен на медиацията, с участието на експерти от Националната асоциация на медиаторите /НАМ/ и Институт за решаване на спорове. Събитието бе открито от секретаря на местната администрация – Нина Дакева, която заяви, че подобен тип форуми са изключително полезни не само за гражданите, но и за представителите на бизнеса. „Медиацията е лесен и достъпен способ за постигане на взаимно изгодно споразумение между страните, в рамките на съдебното производство или извън него. Много често ни се случва да участваме в разрешаването на спорове или конфликтни ситуации между граждани, представители на бизнеса или администрацията. От професионалния ми опит до момента, знам, че при разрешаването на спорове е много важно да има добра комуникация, тъй като така заинтересованите страни търсят най-правилното решение на конкретния казус“ – добави още Дакева.

Адвокат Бакалов от НАМ представи постигнатите резултати от Асоциацията и разясни приложението на медиацията в България. Председателят на УС на Института за решаване на спорове – проф. д-р Добринка Чанкова благодари на кмета Калин Каменов и представителите на Районния съд в града за ползотворната работа и заяви, че Враца има перспективите за създаването на Център по медиация.

В рамките на встъпителния панел бяха връчени сертификатите на първите медиатори от града, които могат да съдействат на обществеността при разрешаването на спорове.

В информационния ден участие взеха ученици, представители на бизнеса, както и юристи.

Събитието се организира от Община Враца, Районния съд, Национална асоциация на медиаторите и Институт за решаване на спорове.

 

           

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez