*

ВРАЦА БЕ ДОМАКИН НА ВТОРИ КРЪГ ОТ ДЪРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ПО АВТОМОДЕЛИЗЪМ

|

Събота и неделя – 10 и 11 юни  писта „Огнян Филипов” в Социален комплекс за работа с деца в град Враца бе домакин на Втори кръг  от ДШ на БФАМС on road electric и nitro.  В състезанието взеха участие 25 състезатели от 5 клуба, членове на БФАМС. Преди награждаването на победителите, всички участници почетоха паметта на Огнян Филипов с едноминутно мълчание.

В клас 1/10 Electric Touring  победител е Кристиян Костадинов от МК Кинетик Русе, а Самуил Кулев от отбора на домакините остана втори.

В клас 1/10 Electric Stock първо и второ място  завоюваха Мартин Петров и Дамян Петров от СТМК-Враца.

В клас Electric Stock  - деца втори и трети са Любомир Цветомиров и Самуил Кулев от отбора на домакините, победител е Кристиян Костадинов от МК Кинетик Русе. Другите двама представители на СТМК-Враца Александър Вълков и  Иван Ал Сафар са съответно пети и седми.

В клас 1/10 Nitro,  победител е Явор Антонов от СТМК-Враца, втори е Тони Янчев от Козлодуй, а  четвърти остана другия представител на СТМК –Враца Петър Цветанов.

В клас 1/8  Nitro  отново първото място завоюва представител на СТМК –Враца Явор Антонов, втори след технически проблем остана Дамян Петров, а трето място зае завърналия се след дълго отсъствие Владимир Янков от Плевен.

В клас 1/5 без изненади първо място зае Дамян Петров,  след равностойно каране с мъжете втори  остана Любомир Цветомиров, а трето място зае Светослав Янакиев от Варна.

Наградите бяха връчени от Калин Григоров – експерт от Община Враца и Дамян Петров –Зам.Председател на БФАМС.

Следващото състезание, за което ще се подготвят състезателите на СТМК –Враца е на 24 -25 юни на off road  пистата в Нови Искър.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez