*

ВРАЦА – ДОМАКИН НА ДИСКУСИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА

|
ВРАЦА – ДОМАКИН НА ДИСКУСИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА

Справедливите условия на труд, социалната закрила и приобщаването са част от темите, които ще бъдат предмет на дискусията „Какво прави Европа за хората в неравностойно положение в контекста на Европейския стълб за социални права?“. Домакин на форума, организиран от Българско училище за политика „Димитър Паница“, е Община Враца.

            В рамките на дискусията ще бъде представена европейската политика за младите хора и лицата от уязвими групи. Целта на срещата е повишаване заинтересоваността на младежи от 18 до 29 годишна възраст и хората от уязвими групи към упражняване правото на глас на европейските избори.

            Модератор на събитието ще е заместник-председателят на 43-то Народното събрание и преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Иван Иванов. В дискусията ще се включат ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България – Теодор Стойчев, Боян Захариев – програмен директор в Институт „Отворено общество“, експертът Спаска Петрова – сдружение „Нов път“, кметът Калин Каменов, студенти и лица в неравностойно положение.

Срещата ще се проведе на 18 март /понеделник/, от 10:00 часа, в залата на Общинския съвет – Враца.

Събитието е част от проекта „Европа те чува. Гласувай!“, който Българско училище за политика реализира с подкрепата на Европейския парламент.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez