*

ВЛАДИМИР УРУЧЕВ, ГЕРБ/ЕНП: ВСИЧКИ ЗАЕДНО ТРЯБВА ДА РАБОТИМ, ЗА ДА ПОСТИГНЕМ ИНЦИДЕНТИ БЕЗ ЗАГУБА НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ

|
ВЛАДИМИР УРУЧЕВ, ГЕРБ/ЕНП: ВСИЧКИ ЗАЕДНО ТРЯБВА ДА РАБОТИМ, ЗА ДА ПОСТИГНЕМ ИНЦИДЕНТИ БЕЗ ЗАГУБА НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ

„Неслучайно, това десетилетие бе обявено за Десетилетие на действия за безопасност в движението по пътищата. През първата половина на десетилетието бе направено много като резултати, като намаляване на броя на произшествията с фатален изход, но в последните 2-3 години, за съжаление, средно в ЕС няма намаление по този показател.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев в рамките на Форум по пътна безопасност, организиран от общинската структурата на ПП ГЕРБ-Враца.

„В момента действат около 15 регламента в Европейския съюз, които са свързани с безопасността на движението по пътищата − от изисквания към инфраструктурата до изисквания към шофьора. Във Франция е въведена практика с употребата на технически устройства, които не позволяват на шофьорите на междуградски автобуси да потеглят след положителна алкохолна проба. В момента в ЕС се обсъжда възможността тази инициатива да се разпространи постепенно, включително и върху частните автомобили”, сподели евродепутатът Владимир Уручев и допълни, че се обсъжда и друга възможност, когато се одобрява нов тип автомобил, да се одобрява с нови системи за сигурност. Уручев коментира, че това трябва да стане задължително като норма за всички автомобили. При тези системи най-силното е автоматично ограничаване на скоростта или дори отнемане на управлението от водача. Той бе категоричен, че всички технически решения вече са приложени, въпросът е това да стане по-масово. По неговите думи, факторът, с който най-трудно можем да се справим, е поведението на шофьора. Според българския евродепутат, трябва да се изгради нова култура и заяви, че това е възможно. „Виждам, че все повече се спазват установените ограничения”, сподели Владимир Уручев.

В заключение, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев изрази своята радост, че залата е пълна и че този проблем стои на вниманието на обществото. „Всички заедно трябва да работим, за да постигнем инциденти без загуба на човешки живот”, бе категоричен Уручев.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez