*

ВЛАДИКА И КМЕТ ПОЗДРАВИХА ВРАЧАНИ ЗА НОВАТА ГОДИНА

|
ВЛАДИКА И КМЕТ ПОЗДРАВИХА ВРАЧАНИ ЗА НОВАТА ГОДИНА

Минути след полунощ, на централния градски площад във Враца Врачанският митрополит Григорий и кметът на града Калин Каменов поздравиха събралите се врачани с настъпването на Новата година. Подобно събитие се случва за първи път в най-новата история на града. Всеки от тях отправи своите благопожелания за успешна и благодатна 2018 г.

На 1 януари, когато отбелязваме празника Обрезание Господне, както и паметта на св. Василий Велики, във Враца ще има архиерейска света литургия. Тя ще започне в 9.30 ч. в катедралния храм “Св. Апостоли”. Владиката ще предстоява богослужението заедно със свещеници от града. След края на литургията в храма ще бъде отслужен и специален чин - Новогодишен молебен, който също ще бъде оглавен от Врачанския митрополит.

На следващият ден – 2 януари – Православната църква чества един от най-обичаните и почитани и у нас светии – св. Серафим Саровски. Празничната света литургия ще започне в 9 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски”. Богослужението ще оглави Врачанският митрополит Григорий, а в него ще участват свещеници от Враца.   

Врачанска митрополия приканва всички православни християни да вземат молитвено участие в празничните богослужения.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez