*

#ВКЪЩИСЪМИЧЕТА17 ПРЕДСТАВЯ ВАЛ СТОЕВА И „БИСЕРЧЕ ВЪЛШЕБНО“

|
#ВКЪЩИСЪМИЧЕТА17 ПРЕДСТАВЯ ВАЛ СТОЕВА И „БИСЕРЧЕ ВЪЛШЕБНО“

Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца и „Аз чета“ представят Вал Стоева в Международния ден на детската книга. Основателят на сайта detskiknigi.com е седемнадесетият гост в  съвместната кампания #ВкъщиСъмИЧета. Срещата започва в 13.30 ч. на 2 април, когато откриваме и 16-ия Маратон на четенето 2021, а единственото, което трябва да направят потребителите, е да са на линия във фейсбук.

Предаването на живо ще се осъществява през фейсбук страницата на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. За стрийминга се грижи екипът на azcheta.com.

Вал Стоева е главен редактор на сайта „Детски книги“ и председател на съвета на фондация „Детски книги“. От малка обича книгите. С помощта на баба си започва да чете още на 4-годишна възраст, а до първи клас вече е прочела цялата семейна библиотека с детски книжки. Интересното е, че и до днес все още си стои на детските книги и упорито ги предпочита пред сериозни произведения.

 

Поставила си е за цел да убеди колкото се може повече деца, че четенето е полезно и забавно. Желае един ден българските читатели да имат безпроблемен достъп до модерните книги чрез библиотеките, а четенето и грамотността да бъдат на почит в обществото.

 

Много е горда с кампаниите, които координира пряко - „Читателска щафета“ и наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“. С радост носи званието „Посланик на библиотеките“, връчено ѝ от Българската библиотечно-информационна асоциация.

 

Бъдете на линия във фейсбук.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez