*

“ВИК” – ВРАЦА С ПОЗИЦИЯ ЗА СИНЯТА ВОДА, ПОТЕКЛА ОТ ЧЕШМА В МЕЗДРА

|
“ВИК” – ВРАЦА С ПОЗИЦИЯ ЗА СИНЯТА ВОДА, ПОТЕКЛА ОТ ЧЕШМА В МЕЗДРА

„В и К“ Враца извърши проверка по подаден сигнал, постъпил в РИОСВ – Враца и публикуван материал в медийното пространство за изтичане на синя вода с пяна в апартамент, намиращ се на адрес - гр. Мездра, ул. Александър Стамболийски № 116, вх.Б. За подадения сигнал е уведомена и РЗИ Враца.

Установено е, че доставяната питейна вода отговаря на изискванията за качество и не съдържа никакви вредни примеси. Оцветяването на водата в синьо вероятно е причинено от неправилно извършени ремонтни дейности на вътрешната водопроводна мрежа. Получени са данни, че отоплителната инсталация на посочения апартамент е напълнена с антифриз. Ненадежден елемент /възвратна клапа или кран/ във вътрешната инсталация е възможната причина, която е позволила връщане на синя течност във водопроводния щранг при спиране на водата в зоната при аварии. Оцветена вода е изтичала само от апартамента на сигналоподателката и два съседни от цялата сграда в режим на етажна собственост.

За случая, ВиК Враца ще информира Районна прокуратура Мездра за предприемане на необходимите действия.

Използваме случая да се обърнем към всички потребители, при изграждане на вътрешни ВиК инсталации да не допускат нарушения на технологичните правила и да не се смесва питейната вода с други вещества.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez