*

ВИДИНСКИЯТ ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

|
ВИДИНСКИЯТ ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

Събитието е свързано и с Международния ден на паметниците на културата, тъй като Центърът се помещава в емблематичната за Видин сграда на бившето Епархийско училище. Гости на проявата бяха заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, представители на Направление „Социални услуги и здравни дейности“към Общината, на Дирекция „Социално подпомагане“, Регионален исторически музей, ЦСОП „Д-р Петър Берон“, Съюза на инвалидите, Съюза на слепите, неправителствени органицации и много хора с увреждания, които ползват услугите на ЦСРС.

Емилия Йосифова, ръководител на Центъра за социална интеграция и рехабилитация за деца и хора с увреждания и председател на Фондация „Подкрепа за реализация“ поздрави присъстващите с „добре дошли“ и благодари на всички благодетели, които са им оказвали помощ през годините. Тя разказа накратко историята на бившето Епархийско училище. И сподели, че тази красива сграда е предоставена за нуждите на Центъра от Видинска Света митрополия за дългогодишно безвъзмездно ползване. Емилия Йосифова благодари на Община Видин за това, че в нейно лице винаги е срещала подкрепа и лично на Венци Пасков в качеството му на заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика.

Пасков връчи поздравителен адрес от името на кмета на Общината Огнян Ценков, в който пише: „Искам да Ви благодаря за усилията, които полагате за осигуряване на по-добри условия на хората с увреждания. Вашата мисия е благородна, изпълнена с много грижи, всеоттдайност и човечност. Фондация „Подкрепа за реализация“ помага за успешната интеграция на тези хора и техните семейства, като създава предпоставки за пълноценната им реализация в обществото.Пожелавам на Вас и всички съпричастни към Вашата кауза, да бъдете все така мотивирани в работата си и да надграждате постигнатото!“.

Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил отслужи водосвет за здраве и благоденствие.

В Деня на отворените врати всички присъстващи имаха възможност да усетят атмосферата на Центъра, където деца и възрастни, включително и такива без увреждания намират себе си и реализират своите мечти. Гостите разгледаха материалната база и получиха информация за прадлаганите услуги.

Центърът вече има нова придобивка - инвалидна платформа, финансирана от щедрата дарителка от Швейцария Анита Хамър.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez