*

ВЕЧЕРНИ КОНЦЕРТИ И ТЕМАТИЧНИ СЪБИТИЯ ЩЕ СА ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА БОТЕВИ ДНИ 2020

|

За поредна година, в рамките на Ботеви дни ще бъдат организирани редица тематични събития и вечерни концерти. Това стана ясно от провелото се първо заседание на Ботевския организационен комитет.

            По време на срещата членовете на комитета участваха в изготвянето на програмата, посветена на 144-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

            И тази година част от програмата ще бъдат вечерни концерти, с участието на известни изпълнители от страната, тематични ученически изложби, литературни четения и конкурси. За пореден път ще се проведе и възпоменателното тържество на връх Милин камък, в което участие вземат както читалищата от Враца, така и походниците от 74-ия НТП „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“.

            По време на тазгодишните чествания, Враца ще бъде домакин на 10-та Национална среща на детски и младежки парламенти в страната, а стотици деца ще се включат шествието на мажоретни състави, както и в инициативата „Със стихове и песни по Ботевата алея – по стъпките на Ботев“.

Следващото заседание на организационния комитет ще се проведе през март, като на него отново ще бъде дискутирана програмата на Ботеви дни 2020.

 

 

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez