*

ВЪВ ВИДИН ОРГАНИЗИРАТ БАСКЕТБОЛНА СРЕЩА "СЕВЕРА" СРЕЩУ "ЮГА"

|
ВЪВ ВИДИН ОРГАНИЗИРАТ БАСКЕТБОЛНА СРЕЩА "СЕВЕРА" СРЕЩУ "ЮГА"

Във връзка с 1 декември – Световния ден за борба срещу СПИН в спортна зала „Фестивална” във Видин ще се проведе осмото издание на Мача на Звездите между СЕВЕРА и ЮГА – запазената видинска марка в националната АНТИСПИН кампания. Звездният двубой, който е част от грандиозно спортно-музикално шоу с много изненади, награди, музикални и танцови изяви ще се проведе на 29 ноември (петък) от 17.00 часа.

По създадената вече традиция, за осма поредна година, ще се сформират два отбора от най-добрите ученици, които ще играят помежду си в демонстративна баскетболна среща. Отборът на СЕВЕРА ще включва баскетболисти от училищата ГПЧЕ „Йордан Радичков” и СОУ „Цар Симеон Велики”, а отборът на ЮГА ще е съставен от възпитаници на ПМГ „Екзарх Антим І” и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”. Те ще бъдат водени от по трима треньори, бивши учстници в Мач на звездите в различните години. Начало на инициативите ще даде детски танцов състав към Читалище “Цвят” с ръководители Татяна Стоянова и Цветан Лозанов. На почивките ще се организира конкурс за най-точна стрелба от линията за „3-те” точки и най-атрактивната игра с публиката за вкаран кош от центъра на игрището с парична награда 100 лв. За доброто настроение на публиката ще се грижат четирима водещи, които ще подгряват агитките на двата лагера, а в паузите от двубоя ще се изявяват хип-хоп формация „Shadow crew”, музикален състав към ГПЧЕ „Йордан Радичков” и мажоретния състав на ПГ “Проф. д-р Асен Златаров”. По време на спортно-музикалната програма в спортната зала „Фестивална” доброволци на Младежкия съвет по наркотичните вещества и клуб „Феникс” към Свободен младежки център ще проведат инициативи във връзка със Световния ден за борба срещу СПИН. Те ще раздадат над 3000 презерватива в зала „Фестивална”, флаери с координатите на КАБКИС-Видин, символа за съпричастност-червената панделка, информационни материали, като за целта са подготвили и викторина за публиката. Специална украса и два огромни транспаранта ще бъдат поставени в залата – с червената панделка и с мотото на кампанията „Животът е безценен!”, които след приключване на дейностите ще бъдат преместени и спуснати от сградата на Община Видин за 1-ви декември. На този ден по традиция доброволци ще раздават информационни материали и презервативи в централната част на града.

Организаторите за Мача на звездите са подготвили и много награди – плакети за всички училища, купа за победителите в „звездния” мач, индивидуални отличия, специална екипировка за двата отбора, която ще остане за самите състезатели, торта и шоколади за танцовите състави, награда за най-полезен състезател и други. Новост през тази година е учредената ПРЕХОДНА КУПА от нашия съгражданин и бивш баскетболист проф. Вили Лилков, която до следващото издание на Мача ще краси витрината на училището, от който отбор е най-полезният играч на двубоя по статистически показатели. Във фоайето на залата РИО ще подреди постери по темата, направени от ученици от видинските училищата.
Кампанията във връзка с 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН в спортна зала „Фестивална” ще бъде открита от кмета Герго Гергов, който ще награди отборите в Звездния мач. Дейностите и инициативите се координират от Местния офис на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Община Видин.
В организацията участват институциии, спортни клубове и спонсори: Община Видин, Областна администрация, БК „Видабаскет”, Ученически спортен клуб “Шампион”, Общински младежки съвет по наркотичните вещества, Регионален инспекторат по образованието, „Гипс-Кошава” AД, Видинска света митрополия, Обществен дарителски фонд-Видин, проф. Вили Лилков.
Медиен партньор на инициативата за пета поредна година е БНР-Регионална радиостанция Видин, което по традиция предоставя и наградата MVP /най-полезен играч/.

Красимира Елисеева
Общински мениджър по Програмата


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez