*

ВЪВ ВИДИН ЧЕСТВАХА БАБИНДЕН

|
ВЪВ ВИДИН ЧЕСТВАХА БАБИНДЕН

Работещите в Акушеро-гинекологичното отделение на видинската болница отбелязаха Бабинден. Традицията празникът да започне с хора в двора на здравното заведение бе спазена. Много гости бяха поканени, а сред тях и бивши акушерки.

"Нека и през настоящата година да се раждат повече бебета, да има повече радост в семействата", пожела на колегите си завеждащият отделението д-р Слави Любенов.
"Приемете моите най-
сърдечни поздравления по случай деня на родилната помощ", каза кметът Герго Гергов.

"Искам да ви пожелая преди всичко здраве и успехи. Надявам се новото ръководство да спомогне, а и ние от общината ще помагаме, болницата да се развива и занапред", пожела на Бабинден председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов.

"Вашата професия наистина е тази, която дава радост на всяко българско семейство", с тези думи честити професионалния празник на медиците депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев.


Своите поздрави отправиха още изпълнителният директор на видинската болница д-р Виолета Дочкова, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Гергана Джамбова, Зоя Василева- председател на Демократичния съюз на жените. Приветствия бяха проченети от името на областния управител Кръстьо Спасови и директорът на Районната здравноосигурителна каса д-р Владимир Вълчев. Архимандрит Поликарп отслужи водосвет за здраве. Деца от детска градина "Арабела" честитиха Бабинден с песни и стихове.


Изпълнен бе и ритуалът за Бабинден- последната родила майка- Соня Рагиовска поля на една от акушерките в отделението да си измие ръцете. Тя пък остави сапунът да се изпълзне от ръцете й за да бъдат ражданията леки.

В родилното отделение работят 8 лекари и 19 акушерки. Има свободни щатове, но няма кой да ги заеме, обобщи завеждащият отделението д-р Слави Любенов. Акушерките, които работят в отделението са на възраст 45-50 години.

Миналата година във видинската болница са родени 479 бебета. Има само една двойка близнаци, добави д-р Любенов. Старшата акушерка в отделението е с 39 години трудов стаж.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez