*

ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ВАЛИ КАТО ЗА ...РЕФЕРЕНДУМ

|
ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ВАЛИ КАТО ЗА ...РЕФЕРЕНДУМ

Гръмотевични бури и поройни дъждове предизвикват хаос в части от Великобритания в деня на референдума за ЕС, пише електронното издание на в. „Телеграф“.
Очаква се дъждовете да продължат цял ден, а на много места вече има наводнения и е разстроен транспортът, добавя британският всекидневник. Десетки хора са прогизнали, докато чакат на опашка, за да гласуват в референдума за членството на страната в ЕС.

Изборни секции в Кингстън са преместени, след като са се оказали наводнени до коляно.

На много места за часове са се излели дъждове, колкото е обичайно за половин месец в този сезон. Такъв е случаят в югоизточните райони на Лондон, където сутринта валежите са надхвърлили 21 см на квадратен метър.

Река Ром, приток на Темза, излезе от бреговете си, а спасителните служби наблюдават с тревога и други водни пътища.

Мълнии и валежи се очакват в Лондон и Югоизточна Англия за целия ден, силно ще вали и в Шотландия.

Преди обяд службите за борба с бедствия са получили над 550 спешни повиквания. Спасители са реагирали на над 400 места, включително наводнени дворове и помещения, и имоти, ударени от мълнии.

Червен код за наводнения е обявен за югоизточен Лондон и Есекс – очаква се част от столицата да се окаже в същински потоп. Заради разстроения транспорт в града много хора преди обяд не смогнали на работа.

Издадено е изрично предупреждение хората да не карат по поне две големи автомагистрали, а ако непременно имат да пътуват - да търсят обиколни маршрути.

„Телеграф“ не на шега препоръчва на онези, които още не са гласували в референдума за/против оставането на страната в ЕС, да не тръгват към изборните бюра без солидни дрехи и обувки.


ОЩЕ ОТ "С/ЪС/ КОМЕНТАР"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez