*

ВАЛЯ БАЛКАНСКА И ПЕТЪР ЯНЕВ С МУЗИКАЛЕН ПОЗДРАВ ЗА АБИТУРИЕНТИТЕ НА СУ “ХРИСТО БОТЕВ” ВЪВ ВРАЦА

|

На 15 май 2018 г. се проведе тържествено изпращане на 111-ия випуск на едно от най- старите и най- известни училища в Северозападна България- Средно училище „Христо Ботев“- Враца.

На церемонията присъстваха родители, учители, ученици и гости.

Приветствие към абитуриентите отправи директорът на училището – г-н Виктор Кръстев, а след това ги поздравиха и официалните гости: г-н Румен Антов - председател на Общински съвет - Враца, г-жа Теодора Игнатова - почетен консул на Република България в Република Конго и дарител на СУ „Христо Ботев“, а също и г-жа Виолина Мермерска - председател на Училищното настоятелство при СУ „Христо Ботев“- Враца. Поздравителен адрес от кмета на Община Враца - Калин Каменов, бе представен от г-жа Маринела Петрова – директор на Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности“.

В чест на 111-ия випуск бе открит светодиоден информационен екран, позициониран над главния вход на училището. Дарителят, Теодора Игнатова, заедно с г-н Румен Антов свалиха бялото платно от екрана и пожелаха на зрелостниците успешен път в живота. Музикален поздрав към абитуриентите бе поднесен от легендата на българската народна песен - Валя Балканска и майсторът на родопската каба гайда - Петър Янев. Изпълнението развълнува абитуриентите и гостите, напомни за уникалността на фолклора и корените на българските национални традиции.

Чрез стройно шествие зрелостниците се придвижиха до пл. „Христо Ботев“, където поднесоха цветя пред паметника на Христо Ботев и продължиха тържеството в Младежки дом- Враца. Стана ясно, че учениците от 12.г клас се включват в инициативата „С тениска на бала“, а събраните средства ще бъдат преведени в помощ на студенти в неравностойно положение.

12.в клас трогна всички в залата с жест на благотворителност - дариха средства в помощ на нуждаещо се от лечение дете.

Възпитаниците на училището, носещо името на ненадминатия публицист и гениален поет Христо Ботев, полетяха на крилете на младостта, но се заклеха да не забравят от къде са тръгнали и след 4 години отново да се появят, но този път за честването на 200-годишнината на училището.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez