*

В СЕЛО ГОМОТАРЦИ ЧЕСТВАХА ПРАЗНИК

|
В СЕЛО ГОМОТАРЦИ ЧЕСТВАХА ПРАЗНИК

Жителите на Гомотарци честват своя празник Петровден по стар стил. Тази година той съвпада с юбилея на читалище „Просвета-1928“. Гост на събитието бе заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков. Той приветства хората и поднесе поздравителен адрес от името на видинския кмет Огнян Ценков.„Отбелязването на 90-годишнината от създаването на културния институт е повод да засвидетелствам уважението си към неговото ръководство и към самодейците за това, че съхраняват хубавите народни традиции и със своето творчество оставят ярка следа в живота на родното си място. Пожелавам на читалищните дейци да бъдат стожери на българската духовност и приобщават младите хора към своята кауза. А на всички хора от село Гомотарци – да са здрави, сплотени, да има мир и разбирателство в домовете им и много щастливи мигове!” – пише в адреса. Във връзка с юбилея Пасков връчи на секретаря на читалището Искра Пантева плакет на Община Видин.

Кметът на Гомотарци Ирена Иванова благодари на общинското ръководство и лично на кмета Огнян Ценков за подкрепата и им пожела смело да вървят напред по пътя, който са поели.

Тържеството продължи с празничен концерт, в който взеха участие самодейни състави от местното читалище, от НЧ „Светъл ден-2009” и танцова група „Фиданките”, гр. Видин, от НЧ „Съзнание-1928”, село Кошава и от съседна Румъния.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez