*

В РАЗГОВОР ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕШКИЯ ВИД

|
В РАЗГОВОР ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕШКИЯ ВИД

Историческо ! В разговор за бъдещето на човешкия вид - домакин София - България
 
Пламен Русев
 
          На 13.12.2020 г. виртуалната България, която ние създаваме в мислите и мечтите си посрещна в дома ни Негово Светейшество Папа Франциск, Генералния Секретар на ООН, над 70 държавни глави, премиери, президенти на Великобритания, Франция, Германия, Италия, Канада, Испания, Индия, Корея, Япония, Бангладеш, Австрия, Руанда, Германия, Мавриций, Сърбия, Черна Гора, Ирак, Монголия, ... и списъкът продължава до почти половината от главите на признатите от ООН държави на Планетата Земя, изпълнителни директори на най-големите корпорации като Епъл, президенти на Световната Банка, Европейската Инвестиционна Банка, ...
                 На 13.12.2020 г. България чрез Webit и www.TVS.events (макар и виртуално) беше домакин на световните лидери в разговор за бъдещето на човешкия вид!
             Това , НИКОГА не се беше случвало в 1381 годишната история на страната ни! А  не зная дали във виртуална форма не е прецедент и в историята на света! 
                    Макар и виртуално България прие, домакинства и излъчва от СОФИЯ посланията към Земляните и поетите ангажименти за бъдещето на човешкия вид от страна на държавните глави на над 70 държави. Практически координирани от правителствата на Великобритания, Франция, Италия и ООН, технически тези послания бяха изпратени от тук - СОФИЯ, България!
                Няма да ви учудя ако ви кажа, че дори и в най-смелите си мечти не съм си и помислял, че някога в живота ни ще правим нещо подобно! Няма да преувелича ако кажа, че геройството на екипите ми, които осъществиха този технологичен подвиг е извънземно! 
                   За 6 часа целият свят беше свързан с нашия хъб и студио в София! За 6 часа виртуалните домакини на световните политически и бизнес лидери в дигиталното пространство бяхме ние - с български IP адреси, с млади българи, които посрещаха в нашия виртуален дом в БЪЛГАРИЯ и подготвяха световните лидерите, за да изпратят посланията си към жителите на Планетата Земя!
                За 6 часа ние предоставихме виртуална платформа за събитие, което по значение и мащаб може да бъде едно от най-съдбовните в историята на човечеството!
                Целта на Climate Ambition Summit 2020 бе да чества 5 години от Парижкия договор и даде начало на събирането на 100 милиарда долара фонд за справяне с климатичните промени! И една първоначална част от тази цел беше постигната в рамките на 6 часа виртуално събитие, продуцирано и реализирано като виртуална платформа от екипите на Webit и www.TVS.events от София, България!
                      Представяте ли си как се чувстват младите българи от екипите ни, докато посрещаха с добре дошъл президента на Франция - Емануел Макрон, премиерите на Великобритания, Борис Джонсън, ... Италия, Чили... Генералния Секретар на Организацията на Обединените Нации...
                 Представяте ли си дори за миг отговорността, която беше легнала на плещите на екипа ми, в който средната възраст е под 32 г. (и то само защото аз я вдигам с моите 40+ години и още няколко от колегите, които са с мен вече 17-18 години).
                   Всяка минута от тези 6 часа, всяка секунда от тези 360 минути, всеки миг от тези  21600 секунди беше едно от най-тежките изпитания, в които чуваш тътена на сърцето си и знаеш, че си част от нещо много голямо! По-голямо от най-голямото, което някога си си представял и успехът му лежи на плещите ти. Само миг невнимание на една от стотиците връзки, технологии, компютри, сървъри, човешки ръце и активности, които координираш може да провали работа на десетки хиляди хора, институции, правителства ... и живота на милиарди човеци! И тази отговорност бе понесена от момчета и момичета от екипите ми, най-младите от които на по 23-24 години! 
                     Аз вярвам в по-доброто бъдеще именно защото съм заобиколен от хора като тях. И те са тук, с мен в България!  И светът им се довери именно на тях! 
                      Благодарности на ООН и на правителството на Великобритания за гласуваното доверие! Ние изпълнихме задачата си с чест .


ОЩЕ ОТ "БЛОГ НА РЕДАКТОРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez