*

В ПАМЕТ НА РУМЕН СТОМАНЯРСКИ

|
В ПАМЕТ НА РУМЕН СТОМАНЯРСКИ

17 октомври 2020 г.

На днешния ден, преди 15 години, внезапно от този свят си отиде обичаният кмет на Враца РУМЕН СТОМАНЯРСКИ.

В онзи мразовит октомврийски ден в цяла Враца нямаше и стрък рязан цвят… Врачани се прощаваха с Румен… И той остана завинаги тук… В ума и сърцата на врачани...

Защото, в най-трудните години Румен Стоманярски застана на страната на развитието, на страната на тези, които обичаха родния град и хората му. Настояваше да запазим различията си, но да загърбим омразата! Търсеше пътища към човешката радост и болка, към по-добрия утрешен ден. Мнозина си спомнят колко широко скроен, толерантен и почтителен към хората беше Румен Стоманярски. Той беше дълбоко човечен и винаги добронамерен в неспокойното ни всекидневие. Учеше ни, че трябва да се подкрепяме и уважаваме, въпреки политическите си пристрастия. Обичаше хората и те му отвръщаха с истинска човешка обич.

Румен Стоманярски вярваше, че животът НЕ Е и никога няма да бъде ограничен в една партия, както и да се нарича тя. Той е много повече и се изразява в това – да останеш пример за честност, почтеност и обич към хората!

И винаги ще цитирам казаното от Венелин Узунов - три мандата кмет на община Разград и председател на Националното сдружение на общините в България:

"Румене, ако всеки, на който си помогнал, ако всеки, на който си се усмихнал, ако всеки, който искрено те обичаше, положи само едно цвете на гроба ти, ще се получи грамада от цветя, по-висока от Врачанския Балкан!"

Поклон!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez