*

В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВРАЦА СЕ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН ПО ПОКАНА НА МАЛИНА НИКОЛОВА

|

В Областна администрация – Враца се проведе работна среща на областните управители от Северозападен район по покана на Малина Николова.

Албена Георгиева – областен управител на област Видин, Росен Белчев – областен управител на област Монтана, Малина Николова – областен управител на област Враца, Мирослав Петров – областен управител на област Плевен и Георги Терзийски – областен управител на област Ловеч дискутираха темите, по които се обединяват, свързани с интегрираното развитие на Северозападен район за планиране.

„Транспортна инфраструктура, туристическа инфраструктура и туристически продукт, критична инфраструктура, инвестиции и заетост са въпросите, които стоят пред нас за съвместно решаване. Само общите ни усилия, аргументи и инициативност могат да насочат вниманието на Правителството към интегрирано развитие на Северозападен район“. С тези думи Малина Николова откри срещата на областните управители.

Георги Терзийски изказа мнение, че професионалното образование е още един важен приоритет, по който може да се провежда консолидирана регионална политика.

Първата тема, която подробно обсъдиха областните управители е разработването на проект за ремонт на второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на Северозапада. Той ще бъде предложен на премиера и министъра на регионалното развитие и благоустройството като част от Целенасочената инвестиционна програма, чието одобрение и финансиране трябва да стартира през 2018 година.

Областните управители имат задачата да анализират състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на своята област и на 25 юли, когато поредицата от срещи продължава, да приоритизират според класа, натовареността и спешността от ремонтни дейности второкласните и третокласни пътища за реализацията на проекта.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez