*

В МОНТАНА ТЪРСЯТ ЖЕЛАЕЩИ ЗА ПОДМЯНА НА ПЕЧКИТЕ НА ДЪРВА С ЕКОУРЕДИ

|
В МОНТАНА ТЪРСЯТ ЖЕЛАЕЩИ ЗА ПОДМЯНА НА ПЕЧКИТЕ НА ДЪРВА С ЕКОУРЕДИ

Кампания за безплатна подмяна на стари печки на твърдо гориво от домакинствата започва шест общини в страната. Тя е в изпълнение на проекта “Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” по програма “Лайф+” на Европейската комисия.

Петдесет домакинства ще могат да се включат в пилотната част  на  проекта в Монтана. Вече върви анкета сред гражданите по проекта,  каза Мариус Конов, гл. секретар на община Монтана  От следващата седмица желаещите  могат да  подават заявления за участие  в общинската администарция, уточни зам. кметът Диман Георгиев. На  базата на проявения  интерес  ще се определят зоните за въздействие. т. е. районите в града от които  ще бъдат определени първите 50.

В рамките на проекта , който се финансира с 830 000 евро ще бъдат подменени отоплителните уреди на 500 домакинства.
Освен по програма “Лайф” Монтана  кандидатства и по програма ОПОС за подмяна на отоплителните системи на още 3 000  домакинства. Предстои да започне информационна кампания за подмяната на печките, а също така се подготвят и законодателни инициативи, които да обвържат тази смяна с получаване на енергийни помощи.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

ВМРО това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez