*

В МОНТАНА - АКТИВНОСТИ ПО КАМПАНИЯТА NOW WE MOVE

|
В МОНТАНА - АКТИВНОСТИ ПО КАМПАНИЯТА NOW WE MOVE

Формации от Монтана ще се включат активно в кампанията NOW WE MOVE. Тя обединява визията „Спорт за всички“ и междусекторно сътрудничество за увеличаване на нивото на физическа активност из цяла Европа. В периода 7 – 13 октомври 2013 г. на територията на Стария континент ще бъдат организирани различни събития и инициативи за провокиране на двигателната активност и здравословния начин на живот. Всичко това ще се случи в рамките на Европейската седмица на физическата активност и спорта, която се провежда за втора поредна година. Седмицата на движението – MOVE Week предлага десетки безплатни събития и много отворени врати из цяла България. Всеки ще има възможността да се присъедини и да бъде физически активен заедно с хиляди други участници – за постигането на по-добро здраве или просто, защото е забавно.
Начало на събитията за популяризиране на Седмицата е провеждането на флаш моб, който трябва да се състои на 29 септември 2013 г. в 18.00 ч. в цяла България. В него ще се включат Младежкият дом, Обединеният детски комплекс и танцова школа „Финес” от Монтана. Танцьорите от “Dance machine” с ръководител Марян Петков ще дадат начало на флаш моба в центъра на града. Ще се присъединят и възпитаниците на танцовите школи на Светла Иванова и Ина Колева.
Възпитаниците на ОДК „Ние врабчетата” непосредствено след флаш моба ще открият учебната година с концерт на всички формации – ансамбъл „Северняци”, вокално студио „Детски смях”, Театралното студио, танцова школа „Дъга” ще изненадат публиката със свои изпълнения пред Паметника на Септемврийци непосредствено след организирания по повод Седмицата на движението флаш моб.
В периода 7 - 13 октомври в кампанията NOW WE MOVE ще се включат и другите формации от Младежкия дом. Отворени занимания за всички желаещи ще предложат клубът по аеробика, тенис на маса, народни танци - ТА ”Младост”, клубът по ВингТчун - китайско бойно изкуство, клубът
по шахмат.
Графикът на занятията е следният:
- танцова формация ”Dance machine” - открити класове по Диско денс - 7 и 9 октомври от 19,00 часа
- клуб по ВингТчун - открити тренировки по ВингТчун - 8 и 10 октомври от 19 до 20,30 часа
- тенис на маса - 8 и 10 октомври от 18 до 20,30 часа
- танцов ансамбъл ”Младост” - народни танци - 8 и 10 октомври от 18,00 до 19,00 часа
- шахмат - 8 и 10 октомври от 18,00 до 20,00 часа
- аеробика - 7 , 9 и 11 октомври от 18,00 до 19,00 часа
Туристическо дружество ”Темпо” - град Монтана също се присъединява към Move Week 2013. Те ще организират велопоход до Лопушанския манастир. Велопоходът ще бъде на 9 октомври, като сборния пункт ще е в 13,30 часа до чешмичката в парк „Монтанензиум” в Монтана.
Също на 9 октомври танцова школа „Финес” ще предложи открити занятия на любителите на танците:
- от 18,30 часа - класически и характерни танци за деца от 8 до 12 годишна възраст;
- от 19,30 часа – джаз балет за деца и младежи от 13 до 20 годишна възраст. Занятията ще се провеждат в репетиционната зала в драматичния театър.

Move Week 2013 има за цел да провокира повече хора да са активни и се провежда под мотото „100 милиона повече движещи се европейци до 2020 г.”. Кампанията се организира и координира от ISCA (Международната асоциация за спорт и култура). ISCA работи в тясно сътрудничество с Федерацията на европейските велосипедисти (ECF) и Евроспорт, за да изгради кампания, която методично ще промени социалната среда, за да се повиши нивото на физическа активност.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez