*

В МБАЛ „ХРИСТО БОТЕВ“ АД В ГР. ВРАЦА ВЕЧЕ ФУНКЦИОНИРА РЕСПИРАТОРЪТ, ДАРЕН ОТ LIDL И KAUFLAND

|
В МБАЛ „ХРИСТО БОТЕВ“ АД В ГР. ВРАЦА ВЕЧЕ ФУНКЦИОНИРА РЕСПИРАТОРЪТ, ДАРЕН ОТ LIDL И KAUFLAND

Дихателните апарати от дарението ще бъдат монтирани тази седмица и в регионалните болници във Велико Търново, Монтана, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Перник и Разград

Американски микропроцесорен респиратор, модел CrossVent 3+, окомплектован с необходимото допълнително оборудване и консумативи, вече функционира в МБАЛ „Христо Ботев“ АД в гр. Враца. Апаратът е монтиран в понеделник и вече е на разположение на медицинския персонал в регионалната болница.

Дихателните апарати са част от дарението, оповестено в края на март от Lidl и Kaufland, и ще бъдат монтирани през тази седмица и в още 7 регионални болници в цялата страна - МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД, гр. Велико Търново, МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД, гр. Монтана, „МБАЛ - Добрич“ АД, гр. Добрич, МБАЛ „ Д-р Ат. Дафовски“ АД, гр. Кърджали, МБАЛ „ Д-р Никола Василиев“ АД, гр. Кюстендил, МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД, гр. Перник и МБАЛ „Св. Иван Рилски“ АД, гр. Разград. Изборът на болниците е направен от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

Респираторът е транспортен, удобен и лесно преносим. Той е в осъвременена версия, има различни режими на вентилация и е подходящ и за деца. Компактният респиратор е предназначен за транспортиране на пациенти от операционна зала до интензивно отделение, както и до отделението по образна диагностика. Апаратът може да бъде използван при необходимост и при транспортиране с линейка на пациенти до специализирани клиники.

Лидл България и Kаufland България дариха 300 000 лева за закупуването на 8-те дихателни апарата, предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването. Двете компании обединиха усилията си в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани. Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лeвa. Останалата част от сумата вече е дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.  

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има близо 3000 служители и 101 магазина в 48 града, в които предлага богат асортимент от хранителни и нехранителни продукти на характерното за веригата оптимално съотношение качество-цена. Повече информация можете да откриете на www.lidl.bg.

За Kaufland

Kaufland е лидер в сектора на модерната търговия в България с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева. През 2020 г. компанията има 60 хипермаркета в 34 града. С екип от над 6 000 служители Kaufland България ежедневно работи за удовлетвореността на клиентите, като им предлага разнообразие от качествени и свежи продукти, както и удобно и лесно пазаруване. Повече информация вижте на www.kaufland.bg

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez