*

В БЕЛОГРАДЧИК ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

|
В БЕЛОГРАДЧИК ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

В Многопрофилната болница на Белоградчик се състоя тържество по повод "Бабинден" или Денят на родилната помощ. Освен кметът на общината Борис Николов и председателят на Общинския съвет Мирослава Чавдарова, присъстваха още управителят на болницата д-р  Соня Иванова и  старшата сестра Анелия Борисова. Кметът Николов връчи Поздравителен адрес на д-р Румяна Цонева – завеждащ Акушеро-гинекологично отделение, в който се казва: „Искам най-сърдечно да поздравя Вас и целия медицински персонал на Вашето отделение по случай днешния стародавен празник в българския народен календар – Бабинден”. Той говори още за мястото и ролята на лекарите и акушерите като първи съветници и наставници на родилките и майките в грижите им за своите рожби.
По повод на празника, кметът Николов пожела на всички здраве, търпение, издръжливост и любов във високоблагородната и отговорна професия. Той поднесе цветя на всички дами, а на ръководителя на отделението подари електроуред за нуждите на АГО.
Председателят на Общинския съвет също поздрави работещите в отделението като им пожела здраве и сили и все така всеотдайно да работят, за да противостоим на демографския сриф. Тя се обърна с думите, че „това са и моето отделение и моите акушерки, защото тук е роден първородният ми син. Благодаря за милото и грижовно отношение, тъй като, това е много силен и скъп спомен за всяка майка”.
От своя страна д-р Цонева  благодари за вниманието и уважението от страна на общинското ръководство. Тя сподели и за част от проблемите, стоящи пред отделението, в които рефлектират някой демографски процеси, а също и за ниския социален статус на българина.
На тържеството присъстваха и вече бивши акушерки на отделението, които разказаха за времето от преди 20-30 години, когато в болницата са се раждали  по 200 деца годишно, а през 60-те години на миналия век броят им достигал и до 320. На връх "Бабинден" от отделението бе изписан новороденият Ангел.
Пресслужба на община Белоградчик


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez