*

УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВРАЧАНСКИТЕ АВТОМОДЕЛИСТИ НА ТУРНИР В ЛЕТНИЦА

|

Първи турнир от календара на Българска федерация по автомоделни спортове за 2019 г. Бе проведен на 21 април в Летница. В надпреварата за наградите на Община Летница взеха участие състезатели от  Пазарджик, Русе, Летница, Левски, Плевен, София, Враца и Козлодуй. Турнирът беше открит от кмета на Летница – д-р Красимир Джонев.

СТМК Враца взе участие в турнира с шест състезателя – Любомир Цветомиров, Никола Костов, Самуил Кулев, Петър Цветков, Петър и Боян Стаменови

Победителите по класове:

On road electro

Клас 1/10  Electric Touring

Състезателя от СК Кинетик – Русе - Тодор Томов завоюва купата за първото място. Представителите на СТМК—Враца Боян и Петър Стаменови заеха второ и четвърто мястоа Петър Цветков остана седми.

Клас 1/10 Electric Super Stock

Боян и Петър Стаменови от СТМК –Враца завоюваха сребърен и бронзов медал, а Петър Цветков – шестото място. Победител в този клас е Тони Янчев от Козлодуй.

Клас 1/10 Electric Stock (деца и начинаещи)

Любомир Цветомиров  от СТМК-Враца завърши надпреварата на второ  място, Никола Костов остана четвърти /във второто за него състезание/, а Самуил Кулев остана пети. Първи в този клас стана представителя на домакините – Денислав Топалов.

Оn road - nitro 

К Л А С  -  1:10  I.C. 200 MM 

Любомир Цветомиров  и Петър Цветков от   СТМК –Враца завоюваха второ и трето място. Победител в оспорваната борба стана Тони Янчев от Козлодуй .

Наградите на победителите бяха връчени от Любомир Стефанов – домакин и организатор на състезанието и Дамян Петров – зам. Председател на БФАМС. Главен съдия на турнира беше Иванчо Ганчев от Враца.

По същото време Алекс Вълков – представляваше СТМК Враца на off road турнир в град Svilajnac – Сърбия. Това е първото състезание зад граница в което участва нашия състезател. В надпреварата Алекс зае девето място в клас 1/8 електро бъги. Победител в този клас и клас 1/8 нитро бъги, стана Марио Вутов от Козлодуй.

Следващо състезание от календара на Българска федерация по автомоделни спортове е турнир организиран и за наградите на СТМК Враца, който ще се проведе на писта „Огнян Филипов“ на 04 май 2019 г.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez