*

УЧИТЕЛ ОТ ВРАЦА – ЛАУРЕАТ НА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС

|
УЧИТЕЛ ОТ ВРАЦА – ЛАУРЕАТ НА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС

В деня на рождението на гения на руската класическа литература А.С.Пушкин и Ден на руския език са обявени резултатите от XIX Международен Пушкински конкурс за педагози-русисти.

Темата, по която всички участници са размишлявали и са писали есета тази година е свързана с 220 годишнината от рождението на великия поет - „Пушкин под натиск. Паметник или блогър? Разбираеми ли са класиците за поколението на комиксите, Instagram и YouTube?“ В надпреварата са участвали учители по руски език от 39 страни от всички континети, от  които до финала стигат само най-добрите 50.

Единственият лауреат от България е Жана Димитрова – старши учител по руски език в СУ „Козма Тричков“ във Враца – учител, който е отдаден на професията си повече от 30 години и за когото наградата е не само успех и признание, но и мотивация да върви напред.

Припомняме, че неотдавна академичното издателство  „LAMBERT“ издаде книгата на Жана Димитрова „Диалоговое обучение на уроках РКИ в болгарской школе“, в която тя разглежда актуални въпроси в чуждоезиковото обучение и в частност в обучението по руски език като чужд, а МОН я удостои с почетното отличие „Неофит Рилски“.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez