*

УЧЕНИК ОТ ППМГ - ВРАЦА С ОТЛИЧИЕ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ПО ФОТОГРАФИЯ

|

И тази година възпитаници на профилираната природо-математическа гимназия участваха в Националния конкурс за фотография „Фотоприказки“. Домакин на събитието бе гр. Кърджали, където се проведе Национален празник на детското изкуство, на който бяха наградени и участниците в конкурса.

Учениците от ППМГ – Враца Владислав Мирчев (9 в клас) и Христина Пешова (11 б клас) се представиха подобаващо, а снимката на Владислав бе класирана на второ място в категория „Художествена фотография“.

Конкурсът се провежда ежегодно и дава възможност на учениците от 5 до 12 клас за творческа изява в областта на фотографското изкуство. Участниците се състезават в две категории – „Художествена фотография“ и „Пейзаж и природа“, в две възрастови групи - 5-8 клас и 9-12 клас. Участието в конкурса е индивидуално, като всеки ученик може да участва с черно-бели и цветни снимки.

Наградените и селектирани от журито фотографии са експонирани в Национална фотоизложба „Фотоприказки 2018“ в Детската картинна галерия на ОДК - Кърджали.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez