*

УЧЕНИЦИ ОТ ВИДИНСКАТА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ЗАМИНАВАТ ЗА СТРАСБУРГ

|
УЧЕНИЦИ ОТ ВИДИНСКАТА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ЗАМИНАВАТ ЗА СТРАСБУРГ

Отборът от 20 ученици на видинската езикова гимназия е удостоен със специалната награда на Представителството на Европейския парламент в България да участва на 1 юни в Европейското младежко събитие 2018 в Страсбург, а на 2 юни да бъде представител на България в ЕП, в програма ЕВРОСКОЛА.

        Възпитаниците на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ се срещнаха с кмета на Община Видин Огнян Ценков в залата на Общинския съвет преди заминаването си. На срещата присъстваха директорът на училището Любомир Георгиев, учителите Валя Александрова (ръководител на евроклуба в гимназията) и Наталия Василева, журналистът Лидия Каменова, която снима филм за БНТ, отразяващ участието на нашите представители в Страсбург.

Огнян Ценков изрази своята радост, че видински ученици са удостоени с такава висока чест. „Сигурен съм, че сте изключително развълнувани и осъзнавате голямата отговорност, която ви предстои. Аз вярвам във вашата интелигентност и талант, във вашата безупречна репутация. Моята заръка е да помните, че пътят ви тръгва оттук – от нашия красив крайдунавски старопрестолен град, с богата хилядолетна история и прекрасни хора. А вие сте неговото бъдеще“ – заяви кметът. Той подари книга – луксозно издание за България, в което има също информация и снимки от Северозападния регион и от Видин, с пожеланието да я представят в Европейския парламент, за да разкаже какви природни, културни и исторически богатства крие древната ни земя. „Гордея се с вас. Бъдете българи, бъдете европейци! На добър час!“ – каза Ценков.

ГПЧЕ „Йордан Радичков“ е единственото училище от България, което ще представи страната на големия младежки форум в Страсбург. Мисията на нашата група е да популяризира забележителностите на Видинския край сред всички млади хора, учители и институции от Европа, с които ще общува на 1 и 2 юни там.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez