*

УЧЕНИЦИ ОТ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ВРАЦА СЕ ВКЛЮЧИХА УСПЕШНО В ПОСЛЕДНАТА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ „МНОГОЕЗИЧИЕ“

|

Ученици от Средно училище „Христо Ботев“ – Враца се включиха успешно  в последната среща по проект    „Многоезичие“  /Multilanguage Learning to Know/, ДОГОВОР № 2019-1-BG01-KA229-062252 финансиран от програма Еразъм +.

В периода 03 май – 09 май, 2022 г. представители на десети и единадесети клас посетиха Португалия, където проведоха множество официални и неофициални срещи, уроци по португалски език и култура  и се запознаха с традициите на страната - домакин.

Домакини показаха забележителностите на региона и цялата група беше официално посрещната и приветствана от кмета на Вила Верде – г-жа Джулия Фернандеш, която   запозна гостите с областта, която управлява, а от своя страна те представиха своите училища и държави.

 Изучаването на езика на една държава е свързано с изучаването на историята и културата и възможността да се посетят знакови забележителности в и около Брага и град Порто за пореден път беше в помощ за овладяването на португалския език

Учениците от България, Турция, Чехия и Португалия поставиха началото на края на едно пътешествие, което започна през 2019 година във Враца  и приключи с поставянето на пиесата „Пепеляшка“ във Вила Верде, Португалия.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар