*

УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ „АКАД. ИВАН ЦЕНОВ“ ВЪВ ВРАЦА РАЗРАБОТИХА ПРОЕКТИ ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

|

Възпитаници на ПМГ - Враца от 8-ми и 9-ти клас представиха проекти по гражданско образование пред свои учители, родители, съученици и представители на Ученическия училищен съвет. „Посланици на идеята за обединена Европа“ е името на проекта, изработен от 8 г клас и презентиран от Габриела Димитрова. С негова помощ учениците разшириха познанията си за Европейския съюз, неговите институции, дейността им и възможностите, които предлагат на гражданите от общността. Учениците от 9 г клас бяха подготвили проект на тема „Климатичните промени са и моя отговорност“, представен от Катерина Кирилова. Неговата цел е младите хора да опазват природата, да участват активно в разрешаването на важни екологични проблеми, да проведажт тематични кампании и др. Ръководител и на двата проекта е г-жа Наталия Василева - преподавател по география и икономика в природо-математическата гимназия.

С представянето на проекта за обединена Европа, осмокласниците отправиха важно послание към своите съученици - да бъдат информирани, мислещи и активни граждани на България и ЕС. Във фоайето на училището бе поставен специално изработен за проекта информационен кът „Аз съм гражданин на Европейския съюз“. Проведена бе и кръгла маса на тема „Европейският съюз – възможности и отговорности“.

Деветокласниците проучиха настъпващите климатични промени и проследиха последиците от тях, които, оказва се, представляват сериозна заплаха за природата. За нуждите на проекта бе изработен уеб сайт кlimat9.webnode.com, където бяха публикувани всички разработки по темата. Проведен бе конкурс за рисунка „Аз видях бедата“, както и дебат за климатичните промени и начините за преодоляване на негативните им последствия. След внимателно проучване и задълбочен анализ учениците представиха и своето мотивирано решение на проблема. 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар