*

УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ – ВРАЦА С НОВИ МЕДАЛИ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ

|

Четирима ученици от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца бяха отличени на националното математическо състезание „Роман Хайнацки“. Това е шестото издание на турнира за ученици от 4-ти до 7-ми клас. Характерни за него са трудните и нестандартни задачи, чиито автори са изтъкнати български математици. На нечетни години състезанието се провежда в МГ Ямбол, а на четни е дистанционно в различни градове. В последните години организаторите се опитват да го превърнат в международно, като канят ученици от Русия и Сърбия. Победителите от ПМГ - Враца са: Вяра Цветанова Цветкова – 7 клас, Георги Цветелинов Игнатов – 6 клас, Румен Мартинов Иванов - 5 клас и Вяра Александрова Тодорова – 5 клас.

Възпитаниците на природо-математическата гимазия звоюваха и 15 медала на зимния кръг на международното състезание „Математика без граници“. В състезанието участват ученици от 25 страни и се провежда в 4 кръга – есен, зима и пролет, а за финалния кръг се канят учениците с най-добри резултати.

Ето и медалистите от ПМГ Враца:

Златен медал:

Йоан Найденов Найденов – 7 клас

Георги Цветелинов Игнатов - 6 клас

Сребърен медал:

Борис Цеков Дишов - 12 клас

Михаил Радославов Коцев – 8 клас

Гергана Ивова Николаева – 6 клас

Георги Димитров Господинов – 6 клас

Таня Цветославова Станкова – 5 клас

Вяра Александрова Тодорова – 5 клас

Румен Мартинов Иванов – 5 клас

Стивън Василев Василев – 5 клас

Бронзов медал:

Ивайло Светлинов Вутов – 9 клас

Петя Бисерова Лилова – 7 клас

Вяра Александрова Тодорова – 7 клас

Василена Христославова Вачева – 6 клас

Георги Николов Петров - 5 клас

 

Елитната врачанска гимазия има още един бронзов медал, завоюван от шестокласника Георги Игнатов в националното класиране на математически турнир „Иван Салабашев“ . Поради атрактивния характер на предлаганите задачи, той е едно от най-популярните състезания по математика за ученици в България.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар