*

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ СУ „ИВАН ВАЗОВ“ - МЕЗДРА ОСЪЩЕСТВИХА ПОРЕДНА МОБИЛНОСТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ

|

Като част от дейностите по Проект „О.Н.Л.А.Й.Н. - Нашата нова учебна иновативна мрежа за образование“ (O.N.L.I.N.E. - Our New Learning Innovative Network for Education), финансиран по Програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа „Еразъм+“ 2021-2027 г., единайсетокласничките в СУ „Иван Вазов - Мездра Лилия Неновска, Силвия Събкова и Габриела Митова, придружавани от учителите по английски език Йоана Константинова и Галина Цветанова, посетиха гр. Бито̀нто, провинция Бари, Италия.

Това беше втората мобилност от общо пет, които се осъществяват в държавите участнички в проекта - България, Испания, Италия, Португалия, Турция и Хърватска.

По време на престоя си на Апенините учениците и учителите се включиха в обучения на тема електронна търговия в училището партньор по проекта, запознаха се с робота Нао и научиха повече за начина, по който той се управлява и програмира. Последния ден учениците трябваше да направят уебсайт на електронен магазин, в който се продават артикули, характерни за всяка от страните. Нашите представители направиха сайт за продукти, приготвени с емблематичното за България розово масло.

Участниците в мобилността имаха възможност да разгледат редица местни забележителности: средновековния замък „Кастел дел Монте“ (световно наследство на ЮНЕСКО), Алберобело - кокетно градче, което е известно със своите уникални островърхи къщи - трули (световно наследство на ЮНЕСКО), белите градове Чистернино и Остуни, една от морските перли на Адриатическото крайбрежие - Полиняно а Маре, Матѐра - скален град с над 9-хилядолетна история.

Не на последно място, представителите на шестте училища партньори по проекта прекараха един незабравим следобед в пристанищния гр. Бари - столица на автономния регион Пулия. Всички тези посещения обогатиха участниците със знания за историята, културата и традициите на Южна Италия. Топлото отношение и горещият темперамент на домакините направи преживяването още по-вълнуващо.

Следващата мобилност по проекта е през м. октомври в Хърватска.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар