*

УЧАСТНИЦИТЕ В КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СЪСТАВА В ОИК-ВРАЦА НЕ ПОСТИГНАХА КОНСЕНСУС

|

Централната избирателна комисия /ЦИК/ ще трябва да реши разпределението на длъжностите в Общинска избирателна комисия – Враца /ОИК/, във връзка с предстоящите местни избори, насрочени за 27 октомври. Това стана ясно на проведените консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и представители на партии и коалиции от партии, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.

Срещата беше водена от секретаря на Община Враца – Нина Дакева, която представи на участниците решението на ЦИК относно броя и структурата на ОИК в община Враца.

Общинската избирателна комисия във Враца ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове, разпределени както следва: ПП ГЕРБ – 4, за БСП „Коалиция за България“ – също 4, за Коалиция „Обединени патриоти“ – двама и по 1 са представителите на партиите ДПС, „Воля“ и „Демократична България – обединение“.

Поради непостигнато съгласие от представителите на ПП ГЕРБ и БСП „Коалиция за България“, относно определяне председател на ОИК, разпределението на длъжностите ще се извърши от Централната избирателна комисия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez