*

ТРИМА ХАНДБАЛИСТИ НА ЛОКОМОТИВ (МЕЗДРА) С ПОВИКВАТЕЛНИ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР М19

|

Трима състезатели на ХК Локомотив (Мездра) получиха повиквателни за националния отбор на България по хандбал - младежи до 19 г. Това са пивотът на мездренските „железничари“ Божидар Симеонов, левият гард/ разпределител Илиян Симеонов и десният гард/ разпределител Милен Валентинов.

Тримата са включени в представителния тим на нашата страна за младежи, родени през 2002 г., който ще проведе лагер сбор от 1 до 12 август в Габрово. Младежките национали ще тренират в спортна зала „Орловец“, като на 4 август ще бъде определен окончателният състав на „лъвчетата“ от 16 състезатели.

Лагерът е заключителен етап от подготовката на тази национална гарнитура за участието й в Европейското първенство за младежи до 19 г. (European Handball Men's 19 EHF Championship). България е една от трите държави домакини на шампионата в тази възраст, заедно със Северна Македония и Латвия.

Престижният международен спортен форум ще се проведе от 16 до 22 август в Двореца на културата и спорта във Варна. Националният тим на нашата страна е в предварителна група „А“, в която са още отборите на Чехия и на Фарьорските острови. В другата предварителна група „Б“ са младежките формации на Беларус, Словакия, Финландия и Литва.

Съгласно регламента, първите два отбора в двете предварителни група се класират за полуфиналите, които по програма са на 21 август, а финалът и двубоят за III-IV място са на другия ден, 22 август.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez