*

ТРЕТО ОУ „ИВАН ВАЗОВ“ В ГРАД БЕРКОВИЦА ВПЕЧАТЛИ С ОТКРИТ УРОК НА МЛАД ПРЕПОДАВАТЕЛ

|
ТРЕТО ОУ „ИВАН ВАЗОВ“ В ГРАД БЕРКОВИЦА ВПЕЧАТЛИ С ОТКРИТ УРОК НА МЛАД ПРЕПОДАВАТЕЛ

На 14 февруари 2019 г. в Трето ОУ „Иван Вазов“ се проведе открит урок на учебен час по български език на 2. а клас в групата за целодневна организация на учебния ден. Г-жа Пламена Чубурова и талантливите второкласници показаха пред своите гости как подготвят уроците и домашните си за следващия ден.

Откритата практика в Трето ОУ „Иван Вазов“ се проведе по инициатива на Веселин Найденов, ст. експерт за обучението в начален етап в Регионално управление на образованието, гр. Монтана. В края на  2018 г., г-н Найденов е направил изненадваща инспекция в училището, за това как се провеждат часовете по самоподготовка в занималнята. Останал е впечатлен от работата и индивидуалния подход на преподавателя, както и от политиката на училището да привлича млади учители, които са по-смели, по-креативни, амбициозни и с таланти и умения в различни дисциплини.

На открития урок присъстваха учители от групи за целодневна организация на учебния ден от училища в Монтана, Лом, Вършец, Берковица и селата от Област Монтана, които са поканени от ст. експерта на РУО-Монтана да гостуват и обменят добри практики в Трето ОУ „Иван Вазов“.

В началото учениците започнаха с интересна игра и танц. В самоподготовката на трудния урок по български език  децата с лекота научиха и упражниха основните знания, придобити в учебния час от класния си ръководител г-жа И. Макаринова.

През цялото време децата бяха спокойни и комуникираха свободно помежду си и със своята учителка. Разнообразните ребуси, кръстословици, упражнения и игри  успяха да ги концентрират и резултатът беше забележителен.

В знак на благодарност г-жа Чубурова получи сертификат от Началника на РУО, гр. Монтана г-жа Трайка Трайкова за съвместната дейност, екипна работа и подкрепа на каузата – ДА БЪДЕШ УЧИТЕЛ! При връчване на документа г-н Найденов подчерта, че е избрал тази преподавателка за открития урок, защото не ползва готови помагала и сборници в часовете по самоподготовка, а сама измисля и структурира упражнения.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

ВМРО това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez