*

ТРЪМП КЪМ БОРИСОВ: С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМ ДА РАБОТЯ С ВАС

|
ТРЪМП КЪМ БОРИСОВ: С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМ ДА РАБОТЯ С ВАС

С нетърпение очаквам да работя с Вас за засилване на двустранното ни партньорство и в интерес на общите ни цели като съюзници и приятели, пише Тръмп до Борисов.
Това пише президентът на САЩ Доналд Тръмп до Бойко Борисов като го поздравява за изборната победа и избирането му за трети мандат като министър-председател на България, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тръмп се обявява за задълбочаваме връзките между българския и американския народ и подчертава, че в тези важни за България времена изискват силно и решително лидерство. 

„Дълбоко ценя приноса на България в нашите общи мисии: като съюзници стоим рамо до рамо в Афганистан и Косово, а като коалиционни партньори се борим да унищожим ИДИЛ. Също така съм благодарен за широката подготовка за домакинството на най-голямото учение на НАТО в Европа тази година. Особено съм радостен от плановете на България да засили и модернизира отбранителните си способности, които са от ключово значение в общата ни работа при справяне с нетърпящи отлагане предизвикателства пред нашия Алианс, включително тероризма и миграцията“, заявява още американският президент в поздравителния адрес.

По думите му целта да бъдат защитени сигурността, свободата и просперитета на гражданите лежи на най-силната основа -споделения ангажимент към силата на демократичните институции и върховенството на закона. 

"Въпреки че предизвикателствата пред нас са значителни, убеден съм, че тези устойчиви ценности ще спомогнат да постигнем единството и способностите, необходими да осигурим на своите нации бъдещето, което заслужават“, пише още президентът на САЩ до българския премиер.
 
Dir.bg


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez