*

ТРАФИКЪТ НА ХОРА Е РОБСТВОТО НА НАШЕТО ВРЕМЕ

|
ТРАФИКЪТ НА ХОРА Е РОБСТВОТО НА НАШЕТО ВРЕМЕ

На 10 февруари от 13,30 часа в аулата на Средно училище „Христо Ботев“  град Враца ще се проведе обучение на ученици във връзка с трафика на хора. След осъществяване на образователната презентация, ученици доброволци ще бъдат специално обучени да обучават свои връстници. Обучаваща организация е А21-неправителствена организация. Стратегията на А21 е превенция, подкрепа, правосъдие, партньорства.

Трафикът на хора насърчава развитието на организираната престъпност, като застрашава здравето, безопасността, сигурността и други основни нужди на човечеството. Той е най-бързоразвиващото се престъпление в света.

По света днес има 27 милиона роби.

Днес по света има повече жертви от който и да е момент в човешката история.

На всеки 30 секунди някой става жертва на съвременното робство.

В България А21 се фокусира върху две неща - да помага на оцелелите от трафик на хора и да предотврати тези в риск да станат жертви на това бързо разрастващо се престъпление.

В България А21 разполага със социална услуга за дългосрочна подкрепа, където оцелелите от трафик могат да започнат да възстановяват живота си. Тук те получават пълна подкрепа, варираща от безплатна храна и подслон, здравна и психологическа подкрепа, до образователни и професионално квалифицирани програми.

А чрез социални предприятия А21 дава на хората, за които се грижи, възможност да започнат работа и така да направят първата стъпка към независим живот.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez