*

ТРАДИЦИОННИЯТ ПОХОД „РЕЧКА“ СЪБРА НАД 300 ЛЮБИТЕЛИ НА ТУРИЗМА

|

Над 300 ученици, граждани и членове на пешеходни клубове се включиха в 34-ия поход-събор „Речка“, чрез който Община Враца отбеляза Световния ден на ходенето.

Любителите на пешеходния туризъм преминаха емблематичния 12-километров преход и стигнаха до местността „Речка“, която е част от бойния път на революционера Христо Ботев и неговата чета.

В рамките на спортния ден участниците се състезаваха в щафетни игри, крос и теглене на въже. Най-добрите в надпреварите бяха наградени от Мария Попова, изпълняващ функциите на кмет на Община Враца.

В една от най-атрактивните дисциплини „теглене на въже“, във възрастова категория I-IV клас първи се класира отборът на ИОУ „Васил Левски“, следван от възпитаниците на НУ „Иван Вазов“ и НУ „Св. Софроний Врачански“. Във възрастова група V-VIII клас, победител стана тимът на ИОУ „Васил Левски“, с подгласници СУ „Христо Ботев“ и Професионална техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ /ПТГ/. При групата IX-XII клас първото място зае отборът на ПЕГ „Йоан Екзарх“, втори са ПТГ и трети представителите на СУ „Христо Ботев“.

В състезанието „туристическата щафета“, при възрастова група V-VIII клас, първото място спечелиха възпитаниците на СУ „Христо Ботев“, второ и трето място си поделиха учениците от СУ „Никола Войводов“ и ИОУ „Васил Левски“. При по-големите - IX-XII клас класирането е следното: СУ „Никола Войводов“, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и СУ „Христо Ботев“.

В кроса за момичета, от V-VIII клас и тази година най-бърза отново се оказа Стела Людмилова от СУ „Козма Тричков“, следвана от Ивет Иванова от СУ „Никола Войводов“ и Мария Георгиева от ИОУ „Васил Левски“. Първото място в същата дисциплина при момчетата е за Александър Велчев от СУ „Христо Ботев“, следван от Томислав Христов от ПТГ и Мирослав Дойчинов от СУ „Христо Ботев“.

При по-големите, от IX-XII клас най-добри при девойките бяха – Диляна Димитрова от СУ „Христо Ботев“, второто място е за Никол Петрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“ и трета се класира Никол Николаева от ППМГ. При юношите, победител в кроса е Валентин Димитров от ПТГ, следван от Петър Косев от ППМГ и Георги Бонев от ПТГ.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez