*

ТОТЮ МЛАДЕНОВ С ИНИЦИАТИВА "ДА ОСВЕТИМ ХРАМОВЕТЕ ВЪВ ВРАЦА"

|
ТОТЮ МЛАДЕНОВ С ИНИЦИАТИВА

Навръх църковния празник Неделя след Въздвижение и в навечерието на Деня на независимостта кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Враца инж. Тотю Младенов предприема инициатива за монтиране на външно осветление на църквите в град Враца, за да са видими и през нощта. Инициативата „Да осветим храмовете във Враца“ е обсъдена с Врачанскa Митрополия, ще се търси сътрудничествоти и на местните власти.

„Храмовете в нашия град тънат в мрак нощем, а те трябва да са най-привлекателните обекти в града. Във време на бездуховност, не можем да си позволим небрежно отношение към малкото останали свети места. С тази инициатива, която подемам, се надявам да обърна вниманието на повече хора върху отношението ни към християнската вяра, която ни е съхранявала през вековете и в която търсим спасение и днес“, заяви Младенов, след като запали свещ и се помоли в църквата „Св. Възнесение“.

Той разкри, че за реализирането на идеята ще се търсят възможности с държавно финансиране и спонсорство от частни компании. Подобни проекти са реализирани и в други общини в странатa.

Младенов не пропусна да поздрави всички врачани и жители на областта с предстоящия Ден на независимостта 22 септември. „Независим може да бъде само народ, който оценява свободата си, отстоява принципите си и съхранява своите традиции“, каза още кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ за област Враца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez