*

ТОРЛАКА И „ИВАИЛ ЦАР“ ГОСТУВАТ В ОРЯХОВО, КОЗЛОДУЙ, ЛОМ И СЕЛАНОВЦИ

|
ТОРЛАКА И „ИВАИЛ ЦАР“ ГОСТУВАТ В ОРЯХОВО, КОЗЛОДУЙ, ЛОМ И СЕЛАНОВЦИ

Нови четири северозападни представяния на последната си книга подготвя Стоян Николов-Торлака през последната седмица на март. На 26 март той ще гостува в Оряхово, на 27 март – в Козлодуй, на 28-и – в Лом и в петък, на 30 март ще бъде в Селановци.

Писателя вече го познавате добре – авторът на „Северозападен романь“, „Автономията????“ и „Май ше ни бъде…“. Този път обаче на срещите с читатели няма да се лее северозападна реч. Последната книга на Торлака ни отвежда в посока съвсем различна от колоритната трилогия. Но пътуването отново е разтърсващо. „Иваил цар – книга първа“ е класически исторически роман, който ни връща във времето на един от най-интересните и загадъчни български владетели.

Как Ивайло е успял да се появи сякаш от нищото и да се изкачи до търновския престол? Защо увлича след себе си цяла армия? Какъв е бил животът по време на Средновековието по нашите земи? Има ли все пак нещо общо между него и любимите северозападни персонажи на Торлака? И защо всъщност авторът го нарича „Иваил“?

Въпросите са безброй, а разговорът както винаги обещава да бъде интересен. Ето къде може да се срещнете с писателя:

-        26 март - Оряхово, Художествена галерия "Марин Върбанов"

-        27 март - Козлодуй, Народно читалище "Христо Ботев"

-        28 март - Лом, бар Las Vegas

-        30 март - Селановци, Народно читалище "Самообразование 1894“


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez