*

ТЕНОР ОТ СВЕТОВНИТЕ СЦЕНИ ГОСТУВА НА СИМФОНИЕТА-ВРАЦА В „ОПЕРНА ГАЛА“ НА 2.10 ОТ 19.00Ч.

|

Солист в „Оперна гала“ на 2-ри октомври ще бъде тенорът Михаил Михайлов, лауреат на редица значими, наши и международни конкурси, чието име все по-често присъства в афиша на световните оперни театри и в редица фестивални програми у нас и в чужбина. Сред престижните сцени, на които гостува са: Teatro del Giglio, Италия; Auditorio Nacional de Música, Мадрид и Palau de la Música Catalana, Барселона, Испания; Osaka Festival Hall, Япония; Московския кремъл, Национална опера Букурещ, Румъния; Операта в Краков, както и на фестивалите Laval Opéra Festival (Франция), Opernspiele Munot (Швейцария), Bartók Plusz Operafesztivál (Унгария), Jan Kiepura Festival (Полша) и др. През сезон 2019/2020г. Михаил Михайлов гостува на операта в Познан с ролята на Алфредо в „Травиата”, дебютира в ролята на Пинкертон от „Мадам Бътерфлай” в операта в Риека, Хърватска. Партнира на прочутото българско сопрано Соня Йончева в нейната „Пучини гала” в зала „България”, със Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров. Михайлов участва и в продукцията на БНР – концертното изпълнение на операта „Евгени Онегин”, където в ролята на Татяна e световната прима Красимира Стоянова. През януари гостува на Държавна опера Пловдив като Родолфо в „Бохеми”, а през февруари на операта в Шчечин, като Неморино в „Любовен еликсир”.

В гала-концерта на 2-ри октомври от 19.00ч. в градската концертна зала Враца участва и сопраното Емилия Кирчева. Певицата гостува в концертните програми и спектакли на „София Симфоникс“ с маестра Любка Биаджони в Herkulessaal, Мюнхен, фестивалите „Херренкимзее Фестшпиле“ и „Класик ам Зее”, Ерланген (Германия), както и в продукции на Софийската филхармония.

Симфониета-Враца и гостуващите солисти ще чуем в „Оперна-гала“ под диригентската палка на Георги Еленков. Асистент в катедра „Дирижиране“ на Националната музикална академия „П.Владигеров“, диригентът Георги Еленков е и музикален продуцент в БНР. Работи с вокални и оркестрови формации, осъществява студийни записи на много български певци и инструменталисти, както и на различни музикални състави.

  В програмата на „Оперна гала“ на 2-ри октомври от 19.00ч. в градската концертна зала са включени популярни арии, дуети и канцонети, обичани от публиката у нас и по света.

        Билетите са в продажба в градския билетен център (гъбката до х-л „Хемус“),  тел: 0896718303, 0899827060. Местата са ограничени, съгласно разпоредбите за отстояние и вход, при пълно спазване на противоепидемичните мерки в страната.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez