*

ТЕЛЕВИЗИОННИЯТ ТЕАТЪР НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕДСТАВЯ „ВАМПИР“

|
ТЕЛЕВИЗИОННИЯТ ТЕАТЪР НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕДСТАВЯ „ВАМПИР“

На 24 февруари (понеделник) от 22:00 часа БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ще излъчи драмата, едноименната пиеса на Антон Страшимиров – „Вампир“. Годината на представлението е 1992 год.

Сценаристът и режисьорът на „Вампир“ е Павел Павлов, а функцията на оператор изпълнява Иван Варимезов. В ролите се въплъщават Невена Коканова, Васил Бинев, Андрей Баташов, София Кузева, Васил Банов, Ани Бакалова, Люба Алексиева.

Злокобна, страховита, мрачна, ужасяваща история. Кошмари, престъпления, беди и страх! Вратата на отвъдното се е отворила. Невинни жертви, разрушение и смърт. Злото е навсякъде в света на хората. И ще се яви на всеки жив - „в незнаен ден, в незнаен час…“

Във „Вампир“ има поне две сюжетни линии. Любовният триъгълник между младите – кметския син Жельо, сирака Динко и Вела – е в основата на повествованието, но омразата и съперничеството между родителите на богатското кметско чедо и Велината майка е скритият механизъм, който задвижва историята в посоката, която Страшимиров е избрал да поеме в своето произведение.

Гледайте Телевизионния театър по БНТ 1 всеки понеделник от 22:00 часа!

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez