*

ТЕЛЕВИЗИОННИЯТ ТЕАТЪР НА БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕДСТАВЯ НА 16 МАРТ 2020 Г. ЗАПОВЕД ЗА УБИЙСТВО РОБЪРТ ШЕКЛИ В ПАМЕТ НА ГРИГОР ВАЧКОВ 1932-1980 Г.

|
ТЕЛЕВИЗИОННИЯТ ТЕАТЪР НА  БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕДСТАВЯ НА 16 МАРТ  2020 Г. ЗАПОВЕД ЗА УБИЙСТВО РОБЪРТ ШЕКЛИ В ПАМЕТ НА ГРИГОР ВАЧКОВ 1932-1980 Г.

По едноименната пиеса на Робърт Шекли, американски писател-фантаст, носител на наградите „Хюго“ и „Небюла“.

Фантастика,1968 г.

 

Сценарий: Олга Кръстева;

Режисьор: Роза Янева;

Оператор: Анастас Хитров;

В ролите: Георги Калоянчев, Григор Вачков, Татяна Лолова, Хиндо Касимов, Никола Анастасов, Константин Коцев, Саркиз Мухибян.

Земята е превзела Космоса. На малката планета Нови Делавър, колония на Земята, живеят хора, които не познават човешките пороци. Там няма кражби, лъжи, престъпления, няма затвори и полиция. След като е мълчало цели 200 години междупланетното радио донася новината, че от Земята ще дойде инспектор, за да провери спазват ли се земните традиции и закони. От този момент животът на жителите на Нови Делавър се преобръща. Кметът нарежда да се извадят всички книги от мазетата, които разказват за живота на Земята, защото на Делавър нищо не е като на земята. И сега, делавърци трябва да открият поща, полиция, затвор. Назначени са и началници, но за затвора трябва и престъпник. Кметът назначава героя на Григор Вачков за престъпник, който да бъде задържан за кражби и убийство. С това, сандъкът на Пандора е отворен. Пороците стават част от живота на Делавър, а Инспекторът – първата им жертва.

 

Гледайте „Заповед за убийство“ в понеделник, 16 март от
22:00 часа по БНТ 1.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez