*

ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ВРАЦА /1 ЮНИ 2018 Г./

|

Първи юни е празник с особен емоционален заряд. Днес, всеки от нас изпитва чувство на преклонение пред подвига на Христо Ботев и неговата чета. Днес, във всеки от нас гори частица от вечния огън, който са ни завещали нашите предци. Вярвам, че няма врачанин, който на 1-ви юни да не е изпълнен с чувство на оптимизъм и увереност за успешното развитие на нашия град. Няма да направя един протоколен отчет, в който да бъдат посочени субективно постиженията на моя екип. Днес, всичко което ще чуете и видите на екрана зад мен, ще бъде равносметката на голяма част от жителите на Враца.“ – с тези думи кметът Каменов се обърна към присъстващите на Тържествената сесия на Общинския съвет.

В рамките на своето изказване, градоначалникът направи анализ на най-големите постижения през последната година, в инфраструктурата, образованието, сигурността, здравеопазването, културата и спорта. Чрез интерактивна презентация бяха представени реализираните проекти и дейности. В края на речта си, кметът призова врачани да бъдат единни, за да може градът да продължава своето развитие.

Тържествената сесия бе открита от председателя на Общинския съвет – Румен Антов, който поздрави своите съграждани и им пожела да бъдат критични и да работят за доброто на своя град. „Днес, трябва да пазим спомена за свободата. Пожелавам ви непокорство в стремежа за съзидание!“ – допълни Антов.

Празничната сесия, по повод Деня на Враца, продължи с връчване на най-високите обществени отличия – „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца за 2018 година“.

Със званието „Почетен гражданин“ бяха отличени – дългогодишният строителен предприемач инж. Тодор Топалски и д-р Костадин Шахов – за изключителен принос в развитието на общината. Посмъртно със званието бе удостоен и полковникът от Първата Световна война – Васил Таслаков.

Отличието „Наградата на Враца за 2018 г.“ получиха – изпълнителят от „Фамилия Тоника“ – Драгомир Димитров, програмистите от „Враца софтуер общество“, предприемачът Ивайло Гладнишки, както и институциите – Младежки дом и Център за подкрепа на личностно развитие „Център за работа с деца“.

Програмата продължи с приветствие от заместник-кметовете на побратимените градове на Враца – град Бор, Република Сърбия и град Суми, Република Украйна.

В рамките на Тържествената сесия своите поздрави към врачани отправиха и : Директорът на музея в окръг Долж – Румъния, почетният консул на България в Марсилия, както и консулът на България в Република Конго.

На заседанието на Общински съвет присъстваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, областният управител Малина Николова, заместник-кметът на Община Враца – Мария Попова, народни представители, делегати от побратимените градове, почетни консули, председателят на Ученическия общински съвет, общественици и граждани.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez