*

ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ВРАЦА

|
Зареждане на видео плеър...

Общински съвет – Враца раздаде днес на тържествено заседание традиционните награди и отличия. Носителите им бяха определени вчера на редовно заседание на местния парламент, като номинираните трима бяха увеличени на 7.

Тържественото заседание на местния парламент бе открито от председателя д-р Владимир Христов, който призова винаги да пазим завета на предците ни.

„Днес е подходящ момент да си спомним за истинските български лидери, които са имали една мечта – децата им да живеят в свободна и демократична държава. Сред тези водачи на нашия народ е и Христо Ботев! Нека пазим паметта му и с действията си да бъдем горди наследници делото му“, каза Христов.

Празничната сесия, по повод Деня на Враца, продължи с връчване на най-високите обществени отличия – „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца за 2022 година“.

Със званието „Почетен гражданин“ бяха отличени:

-д-р Златко Златев – за изключителен принос в хуманитарните дейности и социалния живот в община Враца;

-д-р Георги Езекиев – за изключителен принос в здравеопазването, обществено-политическия, стопанския и спортния живот на община Враца;

-Виктор Кръстев – за утвърждаване авторитета на СУ „Христо Ботев“ и значителен принос в развитието на образованието в град Враца.

 Отличието „Наградата на Враца за 2022година“ получиха:

-Иво Евгениев – за значителен принос в подобряване обектите на образователната инфраструктура и участие в социалния живот на община Враца;

-Колективът на СУ „Христо Ботев“ – за активно участие в обществения живот на града и развитието на образованието във Враца;

-Красимир Бочев – за значителен принос в развитието на шахмата;

-Николай Николов – за активно участие в обществения живот.

Програмата продължи с приветствия от Жан-Пиер Ромпилон – заместник-кмет на побратимения град Вилньов Льо Роа и г-н Иван Паслар – председател на район Тараклия, Република Молдова.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар