*

ТАНЦОВИ И МУЗИКАЛНИ ШКОЛИ НА ПРОТЕСТ, ОБЕЩАХА ИМ ДА ОТВОРЯТ НА 26 МАЙ

|
ТАНЦОВИ И МУЗИКАЛНИ ШКОЛИ НА ПРОТЕСТ, ОБЕЩАХА ИМ ДА ОТВОРЯТ НА 26 МАЙ

Танцови и музикални школи излязоха на протест пред Министерския съвет. В празничния ден повече от 300 души от цялата страна поискаха отваряне на залите, в които репетират и работят. След протеста бяха поканени на среща със здравния министър Кирил Ананиев, която ще се състои във вторник.

Аплодисментите с признателност към учителите бяха последвани от скандирания и протестна ръченица.

Наташа Станева: Искаме да репетираме. Не е задължително да сме ръка за ръка. Репетициите могат да се провеждат на разстояние, както тук го правим.

Владимир Недев - ръководител на фолклорен ансамбъл: Няма логика фитнеси и детски градини да се отварят, преприятията да работят, а танцовите зали не - защо?

Цветомира Пеева, секретар на читалище: Нашето читалище например, няма държавно финансиране, така че ние се издържаме от такси. Почти сме пред фалит.

Протестиращи бяха категорични, че нямат политически искания. Вместо да настояват за оставки, предложиха конкретни мерки. Покриването на всичките им разходи за наем, заплати и осигуривки от началото на извънредното положение, докато не започнат да работят отново и запазване на мярката "60/40" до края на годината бяха част от тях.

Милена Налбантова - организатор на протеста: Искаме гаранции за вбъдеще - ако това нещо се повтори - да бъдем компенсирани, да бъдем заложени в пакета от финансови мерки, с които да защитим семействата си, работата си.

Няколко часа по-късно организаторите на протеста обявиха, че са били поканени на среща със здравния министър Кирил Ананиев. Той е поел ангажимент танцовите и музикални школи да отворят врати на 26 май.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez