*

СУ “НИКОЛА ВОЙВОДОВ” ВЪВ ВРАЦА ПРОДЪЛЖАВА КАМПАНИЯТА В ПОМОЩ НА ГЕРИ

|

Кампанията в подкрепа на онкоболната Гери, организирана от СУ “Никола Войводов“ във Враца, продължава да заразява с доброто си жителите на квартал „Дъбника“. В благородната инициатива се включиха и децата от ДЦДВУ „Зорница“, донасяйки в училище капачки, за да помогнат на Гери и нейното семейство в тежката битка, и за да окажат подкрепата си.

Гери е ученичка в училището и се нуждае от финансова помощ, за да продължи своята борба за живот. Лечението ѝ изисква сериозна сума, с която семейството не разполага. Затова училището и съучениците на Гери подеха кампания за събиране на хартия и капачки, а средствата, събрани от тях, ще бъдат дарени на Гери.

Вдъхновени и трогнати от съпричастността на връстниците си, децата от Центъра се включиха с каквото могат - стара хартия, капачки и средства. Заедно със социалния работник Галина Стефанова те посетиха училището и оказаха своята подкрепа. На входа бяха посрещнати от съучениците на Гери от 10 А клас и госпожа Катина Лалкова, разговаряха с педагогическия съветник на училището – г-жа П. Фердинандова и заявиха готовност да се включват със съдействие и ангажираност и в други инициативи, засягащи обществено-социални и училищния живот.

Кампанията продължава до 24 януари, но е едва началото от поредицата инициативи в подкрепа на Гери.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez