*

СТУДЕНТСКИЯТ СЪВЕТ НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ БЕ ОРГАНИЗАТОР НА МЛАДЕЖКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПОД НАДСЛОВ „ТОЛЕРАНТНОСТ И НЕТЪРПИМОСТ В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ“

|

Студентският съвет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ със съдействието на Академия за лидери бе организатор и домакин на младежка конференция под надслов „Толерантност и нетърпимост в съвременния свят, в която участваха студенти от специалностите „Международни отношения“, „Право“ и „Журналистика“.

Форумът се проведе в зала на Българската академия на науките в София, под патронажа на Нейно Превъзходителство Ирит Лилиан – извънреден и пълномощен посланик на Израел в България.

В оживена дискусия с младите хора Н. Пр. Ирит Лилиан говори за дискриминацията и мирното съжителство, спря се на многобройни въпроси от съвременната политика, дипломация и съдебната практика, разказа за редица проблеми на израелското общество и подчерта, че човек не се ражда нито толерантен, нито изпълнен с омраза, а се формира от заобикалящата го среда и собствени усилия и отговорност.

На събитието присъства и председателят на Академия за лидери доц. д-р Александър Жеков, който бе впечатлен от академичните резултати, обществената активност и моралните ценности на студентите от Югозападния университет. Той им благодари за енергията и ентусиазма, с които са подходили към организацията и провеждането на конференцията.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez