*

СТУДЕНТИ ОТ ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ПРЕДСТАВЯТ „ТАНЦОВА КОЛЕДА“

|
СТУДЕНТИ ОТ ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ПРЕДСТАВЯТ „ТАНЦОВА КОЛЕДА“

Студенти от специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф. д.изк. Анелия Янева ще зарадват благоевградската публика със спектакъла „Танцова Коледа“. Представлението ще се състои на 13 декември 2017 г. /сряда/ от 19:00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Камерна сцена.

Освен подготвените през зимния семестър курсови задания – квартети, трио, дуети, ще бъдат показани и няколко по-мащабни произведения: „Мюзикълни импресии“ – танцов вариант на известни мюзикълни творби като „Кабаре“, „Чикаго“, „Уестсайдска история“, „Магьосникът от Оз“; „При самодивското изворче“ – съвременен прочит на български фолклор и постановки, свързани с български митове и идеята за самодивите;  „С френски аромат за любовта“ – авторска хореография по френски и български шлагерни песни.

Организатори на спектакъла са Югозападният университет „Неофит Рилски“ и Драматичният театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград. Входът за представлението е свободен.  

Два дни по-късно студентите и преподавателите от специалност „Съвременна хореография“ ще гостуват на Дома на културата „Искър“ в кв. Дружба, София. Отново входът е свободен.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez