*

СТМК - ВРАЦА ВРЪЧИ ГОДИШНИТЕ СИ НАГРАДИ ЗА ПОСТИЖЕНИЯ

|

Спортно-техническият моделен клуб - Враца предпразнично връчи годишните си награди за постижения. Гости на церемонията бяха заместник областният управител Мирослав Комитски, заместник председателят на общинския съвет Владислава Лакова, дългогодишният експерт в ММС за Северозападна България Росица Стаменова и Калин Григоров – старши експерт „Спортни дейности” в община Враца.

През годината състезателите на СТМК Враца участваха в 12 кръга от държавния шампионат, в 4 международни състезания в Турция, Сърбия, Гърция и Италия, както и в европейското първенство в Англия. Най-новите попълнения са с летящ дебют на призови места в надпревари от различен ранг. Всички представители на клуба имат медали от кръговете на държавния шампионат, а двама от тях в лицето на Дамян Петров и Любомир Цветомиров попаднаха в годишните класации на Община Враца за най-добри и най-пeрспективни спортисти. Шефът на СТМК и зам.-председател на БФАМС Дамян Петров си пожела колективът да остане сплотен и да жъне още по-големи успехи през 2018 г. Тогава градът ни ще е домакин за 4-и пореден път на „GP Леденика”. Европейската федерация отново гласува доверие на местните спецове да организират през септември международното състезание, което е единствено по рода си в източната част на континента.

„С работата си през годините се доказахме като водещ център в автомоделизма. Неслучайно на общото събрание на ЕФРА неотдавна във Виена, кандидатурата на България и в частност Враца беше единствената одобрена до момента за домакинство на европейското първенство през 2019 г.”, каза Дамян Петров.

Плакети за спортни постижения през изтичащата година бяха връчени на Дамян Петров, Мартин Петров, Явор Антонов, Самуил Кулев, Любомир Цветомиров и Александър Вълков, а грамоти получиха Александър Иванов, Иван Ал Сафар, Георги Парасков, Петър Цветков, Марио Вутов, Григор Стоичков, Петър Стаменов, Боян Стаменов и Георги Шиклев.

Плакети за подпомагане дейността на СТМК Враца получиха Община Враца, Симеон Хубев, Росица Стаменова, Николай Вълков, Цветомир Цветков и Иванчо Ганчев, а грамотите станаха притежание на „Спиди експрес”, Ивайло Кулев, Владин Христов и др.

Георги Петров от телевизия „Враца” беше удостоен с плакет за коректно отразяване дейността на спортно-техническия моделен клуб, а грамоти в същата категория бяха раздадени на представителите на „Конкурент”, телевизия „Римекс” и „Модерна Враца”.  

 

 


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez