*

СТМК-ВРАЦА ОТНОВО ОБРА МЕДАЛИТЕ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО НА БФАМС КЛАСОВЕ - ON ROAD

|

На 26 и 27 май 2018 г. на Писта „Огнян Филипов“ във Враца се проведе първи кръг от Държавното Първенство на БФАМС класове - on road. Състезатели, механици, родители и приятели на автомоделния спорт се включиха за пореден път в почистване на Социалния комплекс и създадоха отлични условия на пистата за провеждане на състезанието. Турнирът е част от програмата на Ботеви дни 2018 г. на Община Враца и привлече много състезатели от Русе, Плевен, Левски, София, Пазарджик и Враца.

Победителите в отделните класове:

Клас 1/10 Electric Touring:

Кристиян Костадинов от М.К. Кинетик – Русе завоюва първо място, втори остана Калин Кокошаров от Асоц. на моделистите. Братята Петър и Боян Стаменови от СТМК-Враца останаха съответно трето и пето място.

Клас 1/10 Electric Super Stock:

Отново злато за Кристиян Костадинов, втори и четвърти са Петър и Боян Стаменови, а трети е Мирослав Русев от АМК - гр. Левски.

Клас 1/10 Electric Stock деца:

Безапелационен победител Кристиян Костадинов, сребро за Теодор Ивайлов от Летница, бронз за състезателя на СТМК –Враца Александър Вълков и четвърто място за Любомир Цветомиров от СТМК-Враца.

Клас 1/10 Electric Stock начинаещи:

Диян Бозлев от Русе зае първо място, второ и трето място заеха Георги Захариев и абитуриентката Цветелина Кирилова от СТМК –Враца, която получи и специално изработен плакет и грамота с пожелание да остане да се състезава и след завършване на училище.

Клас 1/16 Electric:

Отново Кристиян Костадинов е първи, второ и трето място заеха състезатели от Асоциация на моделистите   Калоян Кокошаров и Емил Лесов.

Клас - 1:10 I.C. 200 MM:

Златен медал за з.м.с Дамян Петров, сребро за Явор Антонов и двамата от СТМК –Враца и бронз за Владо Янков от АМК Левски.

Клас - 1:5 ON ROAD

Петима състезатели в оспорвана борба и в челната тройка със злато з.м.с Дамян Петров, сребро за Самуил Кулев и бронз за Любомир Цветомиров и тримата от СТМК-Враца.

Победителите бяха наградени с грамоти, медали и плакети от г-жа Мария Попова – Зам.кмет на Община Враца и Мария Георгиева – регионален представител на Министерство на младежта и спорта за Северозападна България.

Специални благодарности на Община Враца за честта, турнира да бъде включен в Програмата Ботеви дни 2018!

Следващо състезание – посветено на Деня на детето, с участието на най-малките състезатели от СТМК –Враца ще се проведе на 02 юни в град Пазарджик.

 

 

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

ВМРО това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez